Poitou-Charentes, Frankrijk

Ontdek Poitou-Charentes in Frankrijk

Ontdek Poitou-Charentes, één van de mooiste regio’s in Frankrijk. Wij geven een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden, algemene streekinformatie over Poitou-Charentes en de populairste dorpen die je in Poitou-Charentes kan bezoeken. Ontdek waarom een vakantiehuis huren in Poitou-Charentes écht de moeite waard is.

Streekinformatie Poitou-Charentes

Poitou-Charentes is een regio ten zuiden van de Loirestreek in het zuiden van Frankrijk. Door de vele mogelijkheden die hier geboden worden, is Poitou-Charentes een uitstekende vakantiebestemming, ook voor gezinnen met kinderen. De troeven waarover de regio beschikt zijn onder andere een prachtige kuststreek, verschillende historische steden, vele natuurgebieden en gemiddeld 2250 uren zon per jaar. Tenslotte biedt de regio veel lekkere streekwijnen waarvan wijnliefhebbers kunnen genieten.

Bezienswaardigheden in Poitou-Charentes

De eilanden voor de kust zijn een geliefde uitstap onder de vakantiegangers. Je kan er onder andere heerlijk fietsen. Ook de meren van Hoog-Charente zijn een leuke uitstap met kinderen. Bij Chassenon kan je oude Thermen bezoeken die overblijfselen zijn van antieke tijden. Ook het kasteel van Rochefoucault is een leuke uitstap voor cultuurliefhebbers. Voor gezinnen met kinderen is de Futuruscope een leuke uitstap: een pretpark met technologie en futuristische architectuur als onderwerp.

Populaire dorpen om te bezoeken in Poitou-Charentes

De regionale hoofdstad Poitiers is een oude Romaanse stad. In het stadscentrum getuigen heel wat bezienswaardigheden hiervan, waaronder de indrukwekkende Notre-Dame-kerk. Andere steden die zeker een bezoek waard zijn, zijn Rochefort en Angoulême. Aan de kust ligt La Rochelle: de hoofdstad van Charente-Maritime die bekend is om haar oude haven. De stad zelf is een verzameling van leuke steegjes, oude burgerhuizen en renaissanceverblijven. Tenslotte is er Cognac: een oude stad met mooie herenhuizen die gekend staat voor haar brandewijn die hier in de regio gemaakt wordt.

Vakantiehuizen Poitou-Charentes te huur

Een vakantiehuis huren in Poitou-Charentes? Ontdek welke vakantiehuizen Poitou-Charentes te huur zijn op RelaxHomes.com.

Foto: Paul Tridon, https://flic.kr/p/o4MjE5


Accommodaties in Poitou-Charentes

Vakantiehuizen Poitou-Charentes

Geselecteerde vakantie accommodaties